PER QUÈ HEM DE PROTEGIR ELS ULLS DEL SOL?

03/06/2020

Sabies que els ulls són més sensibles al sol que la pell?

Amb el bon temps les activitats a l’aire lliure augmenten així com les hores d’exposició al sol. Durant la primavera i l’estiu és quan els raigs del sol arriben amb més força a la superfície terrestre, sobretot a les hores centrals del dia.

Tots tenim assumit que l’excés de sol és prejudicial per la pell i que cal posar-se crema per a protegir-se, però com afecta als ulls?

Els òrgans oculars són molt més sensibles al sol que la pell. Els raigs UV que no són filtrats per l’atmosfera tenen la suficient potencia per afectar a totes les capes del sistema visual provocant patologies molt greus, que poden anar des de la SUS (síndrome de l’ull sec), les cataractes o la DMAE, entre altres. Poca broma, per què tot i que per algunes patologies hi ha solucions altres són irreversibles.

Per tal de protegir-nos la millor solució és utilitzar ulleres de sol, tan infants com adults. De fet, l’absorció dels raigs UV es acumulativa i en les etapes de desenvolupament cal protegir més que mai la visió dels més petits.

Per tal de garantir la màxima protecció hem de tenir en compte alguns factors:

  • Buscar ulleres de sol amb lents homoologades 100% protecció UV. En el proper post us parlarem del tipus de filtres i de lents.
  • Escollir bé quin factor d'absorció serà necessari, depenent del lloc on es farà l'activitat, del color dels ulls, les hores d'exposició... Recomanem sempre assessorar-vos amb un professional.
  • Escollir la mida de la muntura adequada: ha de protegir l'ull i la zona que l'envolta.