SAPS QUÈ SÓN LES LENTS OCUPACIONALS?

14/07/2020

Vas còmode amb els progressius en totes les activitats diàries?

Triar la lent adequada a cada entorn de treball proporciona a l’usuari més confort i millor contrast, disminuint la fatiga visual. Cal tenir en compte que una lent ocupacional no pots substituir a un progressiu de tot ús, són complementaries.

Les lents progressives ocupacionals estan pensades per oferir el màxim confort visual a usuaris que demanden màxima visió per a activitats concretes.

1. Ocupacionals de visió intermitja i propera: treball davant de l’ordenador, oficina, personal sanitari, arquitectes o a casa, cuinant, pintant, amb vídeo consoles.

És la solució ideal enter un progressius de tot ús i una ullera de lectura, degut a que:

  • Ens aporta la profunditat de camp que els hi fa falta a les ulleres de prop.
  • Avantatges respecte a uns progressius de tot ús:
    • El doble camp de visió amb visió intermitja (distància de la pantalla 70cm aprox).
    • Augment d'un 30% en el camp visual de visió de prop.

Ens permeten enfocar perfectament de visió propera a intermitja, evitant posicions incòmodes del cap com podria ser en cas dels progressius de tot ús.

L’augment de camp en la zona de la pantalla, els papers i el teclat permet treballar amb una postura ergonòmica molt més còmode i saludable.

No cal aixecar el cap ni girar-lo per veure amb nitidesa.

2. Ocupacionals de visió intermitja-llunyana: treball de conducció i pràctica d’esports.

Els avantatges respecte a un progressiu de tot ús són:

  • Màxima amplitud de camp en intermitja sense penalitzar la llunyana (compte que no tenim visió de prop)
  • Molt més estable en moviment per l’abstenció de la visió propera i així la eliminació de la sensació de mareig i l’efecte balanceig.

Aquests ocupacionals són ideals per a jornades llargues de conducció, ja que ens permeten veure el tauler de control del vehicle i la carretera i per activitats com la bici, rutes de muntanya i pràctica d’esports en general on ni sigui necessària la visió de prop.