QUÈ ÉS LA SUS O SÍNDROME DE L'ULL SEC?

04/02/2020

Sabies que gairebé el 50% dels ulls vermells o irritats tenen com a causa la Síndrome de l’ull sec?

La SUS és una malaltia crònica multifactorial que afecta a la còrnia, la conjuntiva, les vores palpebrals, la base de les pestanyes i les glàndules encarregades de la producció de la llàgrima i dels seus components.

Pot ser simptomàtica o asimptomàtica a casa d’anomalies neuro-sensorials de la superfície com ara en diabètics i operats de cirurgia refractiva.

Provoca una disfunció en la superfície ocular deguda a un dèficit en la producció de la llàgrima, a un excés d’evaporació o a la suma de les dues coses.

Això implica:

  • Malestar (cremor d'ulls, sensació de sorra, sequedat, ulls vermells...)
  • Disminució de l'agudesa visual per la inestabilitat de la pel·lícula lacrimal.
  • Disminució de la quantitat d'aigua.
  • Augment de la quantitat de soluts provocant una inflamacio de la superfície.

Pels experts es fa difícil saber si la SUS és el desencadenant de la inflamació o és la inflamació el desencadenant de la SUS.

L’objectiu fonamental dels professionals de la visió és millorar a qualitat de vida dels pacients afectats intentant fer que la superfície de l’ull torni al seu estat normal.

Per tal de poder-la tractar cal conèixer les causes principals que provoquen aquest desequilibri i actuar per tal d’aconseguir un equilibri lacrimal que proporcioni benefici als teixits afectats, disminuint el component inflamatori i procurant una sensació de confort visual durant el màxim de temps possible.

La setmana vinent et parlarem de quines són les causes principals i quins són els símptomes.