PROTECCIÓ CONTRA LA LLUM BLAVA

14/04/2020

Saps que existeixen lents oftàlmiques específiques que et protegeixen dels raigs ultraviolats i de la llum blava?

La salut dels ulls depèn de diversos factors: edat, genètica, tabaquisme, dieta...

La llum és un dels factors de risc sobre el qual una lent oftàlmica pot actuar.

Amb l’augment de l’esperança de vida, els canvis dels nostres hàbits i la creixent utilització dels dispositius digitals, els nostres ulls estan cada dia més exposats a la llum blava nociva.

Els nostres ulls estan dissenyats per veure amb llum no per mirar la llum.

Cuida els teus ulls amb les oftàlmiques específiques que et protegeixen dels raigs ultraviolats i de la llum blava nociva. Normalment, totes les lents preparades per la vida digital ja porten intrínseca la protecció contra l’UV.

Existeixen dos tipus de tractaments per a protegir de la llum blava nociva:

  • Tractament per reflexió.

Aquest tipus de tractament és una pel·lícula que es posa a la superfície de la lent que fa que els raigs de llum blava que arriben reboten a la superfície de manera que no arriben a l’ull.

Aquests tipus de tractaments normalment són visibles ja que les lents prenen reflexes blaus i morats i, un cop posades, donen a les coses un to groguenc molt suau. És precisament aquest to el que fa que la nostra vista es relaxi molt davant de les pantalles i ens ajudi a millorar l’stress visual.

  • Tractament per absorció.

Aquest tipus de tractament va incorporat dins de la matèria de la lent, a la massa. Són unes petites molècules que quan detecten llum blava l’absorveixen i eviten el seu pas a través de la lent.

En aquest cas el tractament és invisible i estèticament molt semblant a les lents normals. No té to groguenc i no altera la percepció dels colors però en contra-posició, per no tenir grog, no proporciona tanta sensació de relax davant dels monitors.

 

Qualsevol dels dos tractaments, a nivell de protecció, són igualment efectius. L’únic que canvia és el relax visual provinent del color groguenc de la lent.

Per a aquells pacients que passen moltes hores davant de pantalles per motius de feina recomanem la combinació de les dues opcions: reflexió més absorció.