MENTIDES I LLEGENDES SOBRE LES ULLERES DE SOL

25/06/2021

Ja tenim l’estiu aquí i amb ell, les llargues exposicions al sol. Tan si ets de muntanya com de platja, has de protegir-te dels raigs UV.

De la mateixa manera que et poses crema, utilitzes la gorra o el Barret i evites sortir de casa a les hores més caloroses has de posar-te les ulleres de sol. És igual d’important.

Avui volem parlar-te sobre algunes llegendes i mentides que corren sobre les ulleres de sol que podrien portar-te problemes a la llarga.

L’OMS recomana utilitzar ulleres de sol amb el segell protecció UV que filtren entre el 99 i el 100% dels raigs UVA i UVB reduint així els efectes negatius del sol en la teva visió. Has de fixar-te quan compris les ulleres que portin el segell de la CE conforme han passat els controls de qualitat. Però compte! Hi ha moltes imitacions així que el més segur és adquirir les teves noves ulleres a centres especialitzats o a la teva òptica de confiança.

  1. Quan més cares millors són les ulleres. El més important és centrar-nos en les etiquetes per veure si compleixen els requisits de protecció solar i veure si les lents són de qualitat. En el preu d’unes ulleres hi intervenen varis factors com la marca, el disseny, els materials i per suposat, la qualitat de les lents.
  2. Si estan rallades no passa res! Unes lents en mal estat no danyaran directament la teva visió però si que poden comportar problemes de vista cansada per a ver d’esforçar-nos més per a veure-hi bé.
  3. La mida no importa! Doncs si, la mida de les ulleres de sol si que és important. Hem de comprovar que s’adapta bé a la nostra cara i que cobreix completament els ulls i la zona que els envolta per tal d’evitar que els raigs entrin pels costats.
  4. Quan més fosques més protegeixen. El color de la lent no te res a veure amb la protecció UV. El que filtra és el material de fabricació i el tractament. Això si, els colors més foscos ens tapen més la llum.
  5. Totes les ulleres de sol tenen protecció UV. Compte que no totes les ulleres protegeixen de l’UV. Cal mirar bé les etiquetes perquè algunes són complements de moda només.
  6. Només necessitem ulleres de sol a l’estiu. Tot i que en les èpoques estivals és quan les trobem més a faltar, la protecció contra l’UV és necessària tot l’any. Si no t’agrada dur ulleres de sol a l’hivern pots informar-te sobre la protecció UV que tenen les teves ulleres de vista (si, una lent transparent pot filtrar part de ‘UV i sempre serà millor que no filtrar res). La nostra recomanació, però, és utilitzar les ulleres solars tot l’any.
  7. No hi ha ulleres de sol de mala qualitat. L’afirmació que és millor portar unes ulleres dolentes que no portar-ne no és del tot certa. Tot i que ens puguin protegir de part de la radiació, portar ulleres de mala qualitat ens pot provocar distorsions en la visió, fatiga visual i mals de cap.

En definitiva, cal utilitzar ulleres de sol a l’hivern i a l’estiu. Els raigs UV danyen directament la visió provocant un envelliment prematur del sistema ocular causant DMAE i Cataractes.

Vine a veure’ns i aprofita les nostres ofertes. Tenim promocions en ulleres de sol tot l’any!