EN QUÈ CONSISTEIX LA TERÀPIA VISUAL?

03/09/2020

Sabies que a part de les ulleres i les lents de contacte, existeixen altres mètodes per a millorar l'eficàcia de la teva visió?

La teràpia visual és un programa d'exercicis individualitzat que es prescriu per millorar o eliminar problemes d'eficàcia visual que NO ES PODEN CORREGIR només amb ulleres.

Amb un examen visual optomètric complet valorant tots els aspectes de la visió i del processament visual podem determinar si hi ha alguna mancança que requereixi la prescripció de teràpia visual. En aquest cas es planifica el tractament més adient de forma personalitzada.

Qualsevol edat és bona per aconseguir resultats satisfactoris però es recomana no iniciar-la abans dels 5 anys.

La duració del programa pot ser molt variable i dependrà sempre de la disfunció visual a tractar. En problemes d'enfocament i mobilitat solen ser necessàries unes 12 sessions. Si a més existeixen problemes de processament i lateralitat, el tractament s'allargarà més.

El 80% de la informació que arriba al nostre cervell ho fa a través de la visió. 

Veure-hi bé no vol dir necessàriament ternir un sistema visual eficaç. Si el nostre sistema visual no funciona de forma correcta, sovin desenvolupa problemes d'aprenentatge i baix rendiment escolar.

L'objectiu de la teràpia visual és arribar a assolir una bona eficàcia visual amb el mínim esforç.

Només d'aquesta manera es pot aconseguir un correcte processament de la informació.